fullsizeoutput_48e0

carolas eko - stora skuggans wärdshus

18-05-12
Ekbladet har varit på vad vi kan kalla en avsmakningsmeny på Carolas Eko och fått lyssna på Carolas historia bakom att få driva wärdshuset och hennes ambitioner och inriktning på köket.

Ekbladet har tidigare skrivit om Carolas Eko som är en favorit på kort promenadavstånd från Norra Djurgårdsstaden. Allt är så vällagat och alltid vackert upplagt, sen att lammköttet och nötköttet är närproducerat är ju bara ytterligare ett plus. Lammen är "kungens får" som betar utanför wärdshuset och fjällkorna finns runt hörnet, ner mot Husarviken.

Här på Carolas Eko är det även populärt att ha studentmottaganing, släktträff, middag efter en konferens med mera.

Sedan i torsdags finns nu två generösa sandlådor för barn och fina bänkar för föräldrarna.

Läs Carolas egen text längre ner/till höger på denna sida.

Läs om "kungens får"
Läs om lammsläppet 2018

Carolas Eko

Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus. Carola här med fåraherden Ingrid Drakenberg
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus
Carolas Eko Stora Skuggans Wärdshus

Text från Carolas Eko:

En sträv puss ledde vägen fram till ett drömlikt värdshus…

Carola har tänkt klimatsmart och lagat ekologisk mat sedan 1995 och är idag än mer övertygad om att det var rätt väg att gå!
Flera år innan Carola tog över Stora Skuggans Värdshus togs bilden som blev framsidan till 56 enkla ekorecept. Med darriga knän fick hon möta Jersey kalven på en av Stora Skuggans ängar. Då föddes drömmen om att få jobba med kött direkt utanför knuten.
2015 googlade Carola och av en slump fanns Värdshuset på Blocket. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Platsen, miljön och möjligheterna att kunna ta tillvara på allt som Nationalstadsparken har att erbjuda. Inget kommer att gå till spillo.
Numera är vi vana vid att höra att en klimatsmart livsstil innebär plantbaserade val på tallriken. Lek med tanken på att alla blir veganer och vegetarianer, vilken roll får djuren då? Hur skulle det komma att påverka den biologiska mångfalden, det kulturpräglade landskapet? För Carola är tanken på ett kretslopp utan djur otänkbart.

Kungens Lamm och Fjällkorna som betat på Stora Skuggans ängar är vår stolthet. Vi tar varsamt hand om alla delar på djuren. Till vår hjälp har vi noggrant utvalda aktörer för bästa resultat, Marie på MälarChark stoppar våra korvar och Musko Rökeri alvedsröker som förr i tiden.

Från Nationalstadsparken serverar vi i säsong även rådjur och vitkindad gås. Från äppelträdgården hämtar vi ca 30 sorters äpplen och vi plockar nässlor, löktrav, havtorn, aronia m.m. som växer runt vårt värdshus. Vi samarbetar med andra producenter och tillverkare som brinner för en grönare framtid.
Man hör ofta - ät kött men med bra kvalitet och mer sällan.
Kött är gott och du kan äta det med gott samvete hos oss!