fullsizeoutput_48e0

Böcker om Hjorthagen

21-05-18

Mats Rehn skriver:

Antalet som är intresserade av vår kommande Hjorthagsroman är nu uppe i 260. Vi har därför bestämt oss för att trycka boken.

Några som anmält sig har berättat att man har djupa rötter i Abessinien. Kanske farmor och farfar köpte lägenheten redan 1935. Om just du har ganska djupa rötter i Abbis, kanske du har äldre fotografier som på något sätt illustrerar stadsdelen. I så fall vill jag gärna låna sådana bilder, scanna dem och lämna dem tillbaka omgående. Kontaktuppgifter längst ned i brevet.

Våra två första romaner är illustrerade med bland annat privata foton och så blir det även den här gången, med "Lyckan bor i Abessinien".

Som aptitretare bifogar jag en visionsbild, som jag hittat i byggmästare Olle Engkvists arkiv. Typiskt 1930-tals manér.

I romanen kommer det att finnas ett par utförliga tillägg efter själva romantexten. Här kommer du att finna en hel del information om om Abessinien under 1930- och 1940-talen.

Tipsa gärna grannar,  släktingar och vänner om att romanen är på gång.

8 maj hade Värtans IK ett bokbord i Norra Djurgårdsstaden. Många visade intresse både för Hjorthagsromanerna och för de två andra böcker som vi sålde: Hjorthagen och runtomkring (ny utvidgad upplaga 2019) och Boken om Värtan (3:e upplagan 1994). Den förra boken ger en fyllig bild av Hjorthagsområdet ur alla aspekter, den senare boken berättar om Värtans IK och på ett mycket detaljerat sätt om arbetarstadsdelen Hjorthagen. Här finns mustiga episoder och ett stort antal bilder.

Den förra boken kostar 300 kr, den senare bara 50 kr.

Beställ genom att svara på det här brevet. Om du bor i Hjorthagen eller inom gångavstånd levererar jag till dörren utan kostnad. Om boken/böckerna behöver skickas är kostnaden för PostNords kuvert 79 kr. I kuvertet ryms båda böckerna. Om du även vill passa på att köpa vår andra Hjorthagsroman "Född i Hjorthagen" (50 kr) ryms även den boken i 79-kronorskuvertet. Att enbart skicka "Född i Hjorthagen" kostar 62 kr i porto.


Som jag berättat tidigare skickar jag gärna vår första Hjorthagsroman "Hjorthagsprästen" gratis som e-bok. 

Vänliga hälsningar

Mats Rehn

Mats Rehn
Nimrodsgatan 19
115 42 Stockholm
0702918323