fullsizeoutput_48e0

Böcker om Hjorthagen

21-11-20
Mats Rehn skriver:
Hej alla som visat intresse för vår tredje Hjorthagsroman Lyckan bor i Abessinien.
Boken ligger just nu hos tryckeriet. Omfånget blir 318 sidor med drygt hundra illustrationer.
Boksläppet sker måndag 20 december kl 18.00 - 20.30 i Hjorthagens Kulturhus, Artemisgatan 19. kl 19.00 visas för första och enda gången ett bildspel om boken och Hjorthagen.
Du kan vid det här tillfället hämta den bok/de böcker som du beställt. Böckerna anländer från tryckeriet fredag 17 december. Boken kostar 200 kr.
Om du inte kan närvara vid boksläppet, men bor i närheten eller kan besöka Hjorthagen någon annan dag, går det bra att kontakta mig, så löser vi boköverlämnandet.
Om du bor långt borta och önskar få boken/böckerna per post ber jag dig svara på det här  brevet, eftersom det kräver ett visst förarbete om du ska få försändelsen till jul.
Välj  ett av följande alternativ:
alternativ 1. Ett ex av Lyckan bor i Abessinien. 200 kr + PostNords kuvert 62 kr
alternativ 2. Ett/två/tre ex av Lyckan bor i Abessinien. 200 kr styck + PostNords kuvert 79 kr.  Ange om du vill ha två eller tre ex.
alternativ 3. Ett/två ex av Lyckan bor i Abessinien 200 kr styck + ett ex av Född i Hjorthagen 50 kr + PostNords kuvert 79 kr. Ange vilka böcker och antal.
Som du förstår rymmer PostNords större kuvert två eller max tre böcker.
Om du vill ha fler än tre böcker blir det två försändelser.
Svara gärna så snart som möjligt om du vill att jag skickar en eller flera böcker till dig. Det tar tid att få tag i ett större antal PostNord kuvert. 
Ange din postadress.
Du betalar när du fått böckerna.
Antingen till Gunilla Giertta Rehn swish 070 326 4448
eller till Mats Rehn personkonto Nordea (3300 eventuell clearing) 4310160496.
Vid boksläppet kan du även köpa boken Hjorthagen runtomkring (300 kr). Du kan även få boken skickad till dig.
Som jag skrivit tidigare kan du få del 1 Hjorthagsprästen gratis som e-bok. Svara på det här brevet. Del 1 är helt slutsåld som pappersbok.

Trevlig helg

Mats Rehn
----------------------------------------

21-05-18

Mats Rehn skriver:

Antalet som är intresserade av vår kommande Hjorthagsroman är nu uppe i 260. Vi har därför bestämt oss för att trycka boken.

Några som anmält sig har berättat att man har djupa rötter i Abessinien. Kanske farmor och farfar köpte lägenheten redan 1935. Om just du har ganska djupa rötter i Abbis, kanske du har äldre fotografier som på något sätt illustrerar stadsdelen. I så fall vill jag gärna låna sådana bilder, scanna dem och lämna dem tillbaka omgående. Kontaktuppgifter längst ned i brevet.

Våra två första romaner är illustrerade med bland annat privata foton och så blir det även den här gången, med "Lyckan bor i Abessinien".

Som aptitretare bifogar jag en visionsbild, som jag hittat i byggmästare Olle Engkvists arkiv. Typiskt 1930-tals manér.

I romanen kommer det att finnas ett par utförliga tillägg efter själva romantexten. Här kommer du att finna en hel del information om om Abessinien under 1930- och 1940-talen.

Tipsa gärna grannar,  släktingar och vänner om att romanen är på gång.

8 maj hade Värtans IK ett bokbord i Norra Djurgårdsstaden. Många visade intresse både för Hjorthagsromanerna och för de två andra böcker som vi sålde: Hjorthagen och runtomkring (ny utvidgad upplaga 2019) och Boken om Värtan (3:e upplagan 1994). Den förra boken ger en fyllig bild av Hjorthagsområdet ur alla aspekter, den senare boken berättar om Värtans IK och på ett mycket detaljerat sätt om arbetarstadsdelen Hjorthagen. Här finns mustiga episoder och ett stort antal bilder.

Den förra boken kostar 300 kr, den senare bara 50 kr.

Beställ genom att svara på det här brevet. Om du bor i Hjorthagen eller inom gångavstånd levererar jag till dörren utan kostnad. Om boken/böckerna behöver skickas är kostnaden för PostNords kuvert 79 kr. I kuvertet ryms båda böckerna. Om du även vill passa på att köpa vår andra Hjorthagsroman "Född i Hjorthagen" (50 kr) ryms även den boken i 79-kronorskuvertet. Att enbart skicka "Född i Hjorthagen" kostar 62 kr i porto.


Som jag berättat tidigare skickar jag gärna vår första Hjorthagsroman "Hjorthagsprästen" gratis som e-bok. 

Vänliga hälsningar

Mats Rehn

Mats Rehn
Nimrodsgatan 19
115 42 Stockholm
0702918323