fullsizeoutput_48e0

Tresor Singbo på hope

Juni 2017

Vilka härliga personer vi har boende i Norra Djurgårdsstaden, nu har Ekbladet träffat Tresor Singbo på Princesskonditoriet för ett samtal kring hans verksamhet.

Tresor har startat organisationen HOPE, Hope for Kinshasa, som hjälper utsatta barn och ungdomar i Demokratiska republiken Kongo (Kinshasa).

Tresors liv och organisation finns väl beskriven på deras hemsida, så titta in där Hope for Kinshasa.

Det redaktören för Ekblaet noterar under vårt samtal över en kaffe är Tresors båda missioner - att dels hjälpa barn och ungdomar och dels att få fler att förstå situationen i Kongo och flyktingars situtaion och val i livet.

Tresor har lånat pengar på banken och skänker halva sin lön varje månad för att bidra till sin organsion. 

Första projektet för Tresor var att starta en fritidsgård som han i Falköping uppskattade mycket som ung. Sen har det blivit fler projekt: skola, vattenbrunnar, solceller för el, ungdomsmottagning, microlån till kvinnor - ja vi har nog inte sett slutet på vad organisationen startar. 

Många unga har gått från att bara vilja lämna landet till att nu vilja starta verksamheter, skapa filmer etc. Det finns nu ett framtidshopp bland dessa ungdomar.

Tresor har intervjuats i snart alla våra stora tidningar och var för ett par veckor sedan med i GoKväll i SvT

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon är Tresors motto.

Ge Tresor en tacksamhetens blick nästa gång du stöter på honom på Storängstorget eller i bussen

Läs tidigare intervjuer här

Text från HOPE:s hemsida

Hope är en icke vinstdrivande organisation vars syfte är att hjälpa samt ge stöd och möjligheter till utsatta barn och ungdomar i Demokratiska republiken Kongo (Kinshasa).
Grundare av Hope är Tresor Singbo som också är född i Kinshasa. Han flyttade till Sverige på grund av mordhot och förföljelser då hans far arbetade under Mobutus regering som störtades 1997. Situationen blev så allvarlig att hans far blev skjuten och hans familj var tvungna att fly. De hamnade i Sverige, Falköping dit han fortfarande har en anknytning även om han numera bor i Stockholm. Där studerar han Mänskliga Rättigheter på Teologiska Högskolan i Bromma. På helgerna arbetar han på Helix Rättspsykiatri i Huddinge.
Att komma till Sverige öppnade hans ögon och fick honom att reflektera över skillnaderna mellan Afrika och Västvärlden. Den 26 maj 2011 startade han en ideell förening vid namn Hope som är registrerad i Sverige, Västra Götalands län och i Kongo. Detta för att försöka göra skillnad för barn och ungdomar i Kinshasa och för att ge dem hopp om en ljusare framtid.


Läs mer Hope for Kinshasa