fullsizeoutput_48e0

Jonathan Leicester

Juni 2017

Ekbladet träffar Jonathan Leicester på trevliga Princess konditori för samtal kring hans verksamhet och lite om livet utanför denna.

Vi börjar med Jonathans stora intresse för rugby och svårigheterna att på TV få se rugbymatcher, det sänds inga matcher i svensk TV, så inte sällan besöker Jonathan engelska pubar i Stockholm där rugby visas.

Med tanke på alla fina gröna ytor vi har runt hörnet, så kanske vi som bor i Norra Djurgårdsstaden ska bilda ett rugbylag som Jonathan kan coacha, vilket direkt leder oss till Jonathans profession - han är organisationpsykolog och jobbar med att utveckla såväl grupper som individer och ledare.

Jonathan har arbetat mycket internationellt och i Stockholm, är engelsman, bor sedan  ett halvår tillbaka i Hjorthagen och tar gärna uppdrag för dig eller ditt företag, din organisation, butik, restaurang etc.

Redaktören för Ekbladet har under sin tidigare karriär haft förmånen att arbeta med flera organisationpsykologer och upplevt dessa arbeten som mycket positiva både för mina grupper och för mig personligen. Jonathan ger under vårt samtal ett mycket profesionellt och trevligt intryck, så törs nog varmt rekommendera honom. Att sen dricka en kopp te med en engelsman på ett café känns alltid bra.

Vi blandar vårt samtal på engelska och svenska och redaktören kommer osökt att tänka på artisten Stings text kring "I'm an alien, I'm a legal alien, I'm an Englishman in New York", men känner att Jonathan trivs i vårt område och vill gärna verka än mer här i Stockholm.

Jonathans hemsida är nyligen uppdaterad, så titta in där för att läsa om hans verksamhet - här nedan är några inkopierade texter.


"Genom att boka en eller flera konsultationer kan du få en erfaren organisationspsykolog som hjälper dig lösa problem du har i ditt arbete"

"Jonathan är en legitimerad organisationpsykolog och en medlem i The British Psychological Society. Under den första delen av sin karriär arbetade han på ett antal managementkonsulter med rekrytering och ledarskapsutveckling. Han är kvalificerad att använda MBTI tillsammans med ett antal andra objektiva och projektiva test.
Sedan dess har hans karriär har haft ett starkt fokus på individuell och teamutveckling . Han designar och levererar ledarskapsutbildningar och organisationsutvecklande aktiviteter som är strategiska och främjar företagsförändring. Han coacher även enskilda chefer och ledare. Han specialområden är kommunikation, påverkan och inflytande"


Hemsida: Jonathan Leicester

Läs tidigare intervjuer här 

Jonathan Leicester
Jonathan Leicester