fullsizeoutput_48e0

Betty shiki på yoga muli

Betty Shiki

Betty Shiki har driver Yoga Muli på Lövängsgatan. 

"Jag har arbetat med yoga, box, cykel, dans och core i många år. Jag var senast verksamhetschef inom SATS där jag också drev ett antal projek men ville starta eget, så när jag fick se denna lokal kändes det rätt att sätta igång"

Betty bor dessutom runt hörnet, så det är rörelse i lokalen och ute på Norra Djurgården som gäller.

"Jag föredrar att träna med min egen kropp som vikt framför verktyg"

Betty berättar att hon läste medicin i flera år innan hon kom fram till att hon vill jobba mer med friskvård än sjukvård. Bra kunskap om våra kroppar har hon alltså.

Studion Yoga Mula

På Yoga Mula erbjuds yoga för alla i många varianter. 

På Bettys hemsida finns följande text om Yoga Mula:

"Yoga Mula är till för dig som vill förbättra din hälsa och ditt välbefinnande. Här är du välkommen oavsett om du är yogier, affärsmänniska, Crossfitare, löpare, soffpotatis eller partymänniska. Ung, som gammal, liten som stor, stel som smidig.
Mula betyder rot på sanskrit och är grunden till allt som växer. Här blir du omhändertagen i en varm och närande miljö. Här kan du växa och förtäta dina rötter. Med stadiga rötter kan du spira och bli den unika varelse du är.
Vi vill att du ska ha uppleva glädje, svett och harmoni på din matta. Varje klass ska ta dig på en resa i din kropp och i ditt inre. Här får du upptäcka hur denna fantastiska tradition kan leva vidare genom dig och hur du kan använda yogan som en vän i vardagen"
Yoga Mula finns på Facebook

Hemsidan Yoga Mula

Lövängsgatan 12A
betty@yogamula.se

"Studion Yoga Mula är min mission att få barn, äldre och alla att må bättre och att klara rörelser livet ut" - berättar Betty

Vad är då Yoga?
Utdrag från hemsidan - läs mer där:
Yogans ursprung går att finna i Indusdalen i nuvarande Indien för ungefär 5000 år sedan.

Yoga betyder att förena. 
Ett splittrat sinne finner ro, en kropp får balans och atman, själen får förenas med Brahman, det gudomliga. Ingenting i yogan är slumpartat. Yogan vilar på en diger grund där denna mångtusenåriga tradition har förfinat olika tekniker för att uppnå kroppslig och själslig balans.
Det kan vara att praktisera asana, yogarörelser, sjunga mantran, läsa heliga texter eller öva andningstekniker, pranayama.
Alla dessa vägar leder till förändrade tillstånd i kropp och sinne, till meditation och ytterst det tillstånd som kallas för samadhi – upplysning.

Bettys bokläsning denna dag

Tidigare intervjuer - läs här