fullsizeoutput_48e0


 Stockholm, 2018-09-25 

POP HOUSE LIVE – EN LIVESCEN FÖR SVENSK MUSIK 

Pop House Live på Djurgården är en scen för oupptäckta artister såväl som etablerade svenska artister. Varje fredag fylls Pop House med levande musik. Vi presenterar en ny artist varje vecka, med fokus på svenskproducerad musik. Vi har handplockat artister som är etablerade och välbekanta men också nya akter som för det svenska popundret vidare! Pop House Live är varje fredag under hösten och det är alltid fri entré. 
- Vår vision är att fylla huset med bra och up-coming artister som vi tror kommer att spela på Skandia-scenen, Cirkus, om ca 1-2 år. I år har vi satsat mycket på kvinnliga artister för att få en jämställd fördelning bland artisterna, säger Johanna Eriksson, Projektledare/bokare på Pop House. 

Spelschema 2018 
28/9 Constine Med sin uttrycksfulla röst och en kompromisslös artistisk vision står Constine inför sitt stora genombrott 2018. 
Debutsingeln DIE är en perfekt poppärla invirad i en mörk, elektrogotisk ljudbild – vacker, trasig, magisk och tragisk samtidigt. Låten handlar om paradoxer; om någon som är nära, men ändå fruktansvärt långt borta, skillnaden mellan att vara själv och att vara ensam, men även om kärlek. Kärlek som är helt obeskrivligt magisk. 

5/10 Marigold Bandet har hunnit släppa tre kritikerrosade album och singeln Allt kommer bli bra som kvalade in på Musikguiden i P3s lista ”Årets bästa låtar 2015″, Aftonbladet instämde. Under 2018 släppte de ett nytt album och första singeln släpptes redan i februari. 12/10 Matilda För knappt fyra år sedan studerade Matilda på Berklee College Of Music med inriktning låtskrivare och hade lärare som Kara Dioguardi (American Idol) och Paula Cole (Grammy vinnare). För två år sedan släppte hon sina två första singlar “Red Lips” och “Oh Father” och har sedan dess skrivit en hel del låtar för olika projekt. Hon släppte hennes debut EP “Drifting By” för 4 månader sen och är nu i Stockholm för att fortsätta bygga på hennes musikkarriär. Detta kommer va hennes första spelning I Stockholm sen hon kom tillbaka från USA. 

19/10 Nadja Evelina 
Nadjas debutsingel Finast utan filter slog ned som en bomb 2016. Den ledde bland annat till liveframträdande i TV4s Lotta på Liseberg och har passerat långt över en miljon spelningar på Spotify. Melodierna är enkla, texterna lika ärliga som ett sista sms till någon som inte hört av sig. 
26/10 Bishat Bishat är en artist som levererar rå pop som är lika delar ärlig och sårbar som den är modig. Med oviljan att kompromissa tog hon den tid som behövdes för att få sin musik att låta precis som hon ville. I december 2015 släppte Bishat en försmak av sina förmågor med Some Things som fick ett brett erkännande och hamnade högt på listorna, två veckor på raken, på Hype Machine. 

2/11 Crying Day Care Choir Folkpopbandet Crying Day Care Choir har det senaste året turnerat i Sverige, Italien och Frankrike samt släppt låtar som spelats flitigt i svensk radio. Trion har under flera års tid spridit värme med sina harmonifyllda melodier. 

16/11 Wendy McNeill 
Wendys musik är en blandning av vågat och sårbart med hintar av kabaré, pop och spoken word. Ett unikt sound som skapas av loopad sång, dragspel och gitarr. Hon har dessutom turnerat i Europa, Japan samt Nord och Sydamerika. 

23/11 Anna Karenina 
Personliga, poetiska och surrealistiska texter omfamnas av en musik som är storslagen, dramatisk och lite skruvad. Berättelsen är i fokus, och med hjälp av musiken och främst rösten målar hon upp tittskåp av sitt inre och sin samtid. 

30/11 Klara & jag 
Åtta år efter att de först började skriva låtar ihop släpper duon Klara & Jag sin första singel på Warner Music. Då var de 16 år och hjärtekrossade, nu är de 24 och orubbliga i sin tro på musiken de gör tillsammans. 

Om POP HOUSE 
På Djurgården mitt i Stockholm ligger POP HOUSE på bekvämt avstånd från City och Gamla Stan. I huset finns, utöver ABBA The Museum, även hotell, utställningar om popmusik, restaurang & bar samt en välbesökt shop. I det nybyggda Glashuset finns spännande nyheter, bland andra möjlighet till live musik. Välkommen till POP HOUSE – with a passion for pop!. 
Besök gärna: www.pophouse.se