fullsizeoutput_48e0

Kajakspecialisten

17-05-31

Nyfiken på Kajakspecialisten som vi har invid stranden till Husarviken? Här kommer en presentation av Kajakspecialisten och Magnus Fischer som driver denna verksamhet sedan 2009.

I den röda ladan har Magnus butik, här har han även kurser och lånar ut kajaker och utrustning till sina medlemmar.

Medlem blir du genom att gå en eller flera kurser och betalar en årsavgift för tillgång till kajaker av bättre kvalitet och märken.

Tidiga mornar är det många som tar en tur före jobbet, andra paddlar på dagen eller kvällen. Inte sällan ser vi kajakerna långt in i Husarviken, ibland samtidigt som Team Stockholm Marathon springer utefter stranden och vidare in på Norra Djurgården.

Magnus berättar att han och medlemmarna på sina turer sett både bäver och säl. 

Att paddla på Stora Värtan är bra för alla med kajak, då inga större båtar trafikerar detta vatten, så det är kanske dags att hänga på Magnus verksamhet.

Magnus lånar alltså ut sina kajaker till medlemmar, vilket passar oss storstadsbor, då det är lite klumpigt att förvara en kajak i lägenhet eller i cykelförråd. I bodarna utanför ladan förvaras kajakerna som medlemmarna använder. I den ena boden finns värdeförvaring och möjlighet att byta om.

Magnus berättar att han paddlat runt Sverige, Danmark, Norge och Finland en gång - det tog 204 dagar. Då fick han vissa sträcker dra sin kajak och på andra dra efter cykel, men totalt 529 mil paddling blev det.
Karta över resan finns på Magnus hemsida som även innehåller det mesta kring verksamheten, så titta in där och boka upp dig för en kurs eller komplettera din utrustning i butiken.

Kajakspecialisten

klicka på bilderna för större format