fullsizeoutput_48e0

Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden omvandlas till ny scen

Visualisering: Tengbom. Foto: Lennart Johansson. Visualisering: Tengbom. Foto: Lennart Johansson.

Denna nyhet dök upp redan i höstas, men oklart då om allt var klart. Nu verkar det dock som beslut tas den 27:e maj.
Stockholm växer skriver:
Den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden ska bli en ny scen med ett brett utbud av kultur och evenemang. Gasklocka 2, som stod färdig 1899, är ritad av Ferdinand Boberg. Den är en del av Gasverket, ett område som nu håller på att förvandlas från stängd industri till en plats med stort utbud av service, kontor, handel och upplevelser. 
Exploateringsnämnden tar beslut den 27 maj om genomförande av scen i Gasklocka 2. Stockholm stad genom exploateringskontoret kommer att äga och förvalta Gasklocka 2 och scenen som ska byggas i klockan.
– Pophouse Entertainment Group är den aktör till vilken staden kommer hyra ut Gasklocka 2, och som kommer att driva scenverksamheten. Pophouse är en etablerad aktör som bland annat äger och driver scenverksamheten på Cirkus på Djurgården, säger Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

Läs mer på Stockholm växer:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter