fullsizeoutput_48e0

Möbeldesignmuseum i Frihamnen behöver stöd

Ännu en verksamhet som går dåligt i dessa tider.  Besök museet som ligger i Frihamnen. Möbeldesignmuseum.
I DN debatt skrivs detta:
"Möbeldesignmuseum i Frihamnen i Stockholm innehåller över 800 möbler av alla slag. Men det privata initiativet hotas nu av stängning och en rad tunga namn inom svensk design (däribland Svensk Forms vd Mats Widbom) vädjar om ökat ekonomiskt stöd. 
Glädjen var stor när Möbeldesignmuseum 2017 öppnade i luftiga lokaler i Frihamnen. Stockholm hade fått en arena där både 1900-talets och den nutida möbelformgivningen kunde belysas, liksom viktiga samtidsfrågor om hållbarhet och en cirkulär ekonomi. Museet fyllde ett vakuum som funnits alltför länge. Det är därför med stor oro vi nu hör att det kan tvingas stänga redan till sommaren.
Möbeldesignmuseum är ett privat initiativ, grundat och finansierat av två inredningsarkitekter och möbelformgivare, Lars Bülow och Kersti Sandin-Bülow. Samlingen är deras privata och har kommit till under flera decenniers målmedvetet insamlingsarbete. Nu finns här över 800 möbler av alla slag från slutet av 1800-talet fram till i dag och även nutida studentarbeten.
Museet bygger på idén om det ”öppna magasinet” och på övertygelsen om vikten att visa autentiska föremål. Möblerna är fritt och luftigt exponerade, väl belysta och presenterade med fakta. Besökarna kan studera dem från flera håll, även nära."
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter