fullsizeoutput_48e0

Vinnare av Kasper Salin-priset 2018

Ja - det blev Ekbladets favorit: HAMRA ATELJÉBOSTAD.
"Juryns motivering: En liten byggnad med säregen gestalt svarar med stor inlevelse på beställarens specifika önskningar. Resultatet är ett sinnrikt hus som genom stor variation av användningsmöjligheter, såväl privata som mer offentliga, är betydligt större än sina kvadratmeter. Som en experimentlåda innehåller huset oväntade lösningar och upplevelser, framdrivna ur en utforskande process. Ett sällsynt engagerat samarbete mellan arkitekt, byggherre och byggare har resulterat i en, från detalj till helhet, skickligt genomförd byggnad fylld av arkitektoniska kvaliteter."
Ansvarig arkitekt: Anna Chavepayre, Collectif encore.
Beställare: Birgitta och Stefan Burling.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter