fullsizeoutput_48e0

Temporära genomgångsbostäder

Foto: Föreningen HIND Foto: Föreningen HIND

Föreningen HIND skriver: 
Föreningen HIND medverkade på mötet i Torsdags om de temporära genomgångsbostäder för nyanlända som ordnas på Dianagården i Hjorthagen från och med September i år. ⠀
Några korta fakta:⠀
1. Micasa Fastigheter, som äger fastigheten, utreder nu vad fastigheten ska användas till framöver då arbetsmiljöverket inte längre godkänner fastigheten för vård av äldre. Målsättningen är att kunna erbjuda någon boendeform för äldre, men denna process tar tid och är tekniskt komplicerad. Till dess en långsiktig lösning är klar planeras att nyanlända ska bo i huset.⠀⠀
2. Äldre som tidigare bodde i huset har flyttat till andra äldreboenden, främst på Östermalm.⠀⠀
3. Boendet är för de som fått uppehållstillstånd av asylskäl och blivit anvisad bostad i Stockholm av Migrationsverket. Och på Dianagården planeras boende för små familjer och ensamhushåll, totalt finns det 48 lägenheter tillgängligt.⠀

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter