fullsizeoutput_48e0

Vackert grönt kring höghuset efter gasklocka 4 

Ekbladet var igår på föredrag kring  hur det kommer att se ut runt höghuset som byggs där nu gasklocka 4 står. Oscar Properies har gett uppdraget för detta arbete till LOLA och Piet Oudolf. Piet höll ett mycket inspirerande föredrag kring hur parker och och andra ytor kan utsmyckas med grönt. Titta in på Piet Outolf och Lola respektive hemsida och även deras instagramkonton. Piet Oudolfs gröna ytor kan beskrivas som lite vilda och ostrukturerade, men känns naturligt vackra. I New York har Piet haft uppdraget att göra park av ett gammalt järnvägsspår som löper genom staden kallat High Line och har även gjort det gröna i Skärholmen och varför inte titta på Maximillianpark. Höghuset beräknas vara klart 2022 och vi får väl lägga på ett år eller två innan vi har dessa vackra gröna ytor hos oss. Illustration: Lola

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter