fullsizeoutput_48e0

velo & oxygen

17-05-10

Härligt med en cykelaffär i Norra Djurgårdsstaden, bra för alla pendlare, barnfamiljer och motionsåkare.

Namnet Velo & Oxygen är framför allt i Frankrike ett etablerat varumärke. Namnet kan uttydas cykel & hälsa (oxygen = syre = hälsa).

"Hos Velo & Oxygen hittar du cykel för vardagscykling, till och från jobbet, kanske första Vätternrundan eller Cykelvasan" - berättar Tomas Grönqvist som är VD för Velo & Oxygen i Sverige som nu öppnat sin tredje butik i Stockholm.

Här hittar du även el-cyklar som blir mer och mer populärt. Kunder till dessa är allt ifrån cyklister som vill komma till jobbet utan att behöva duscha till barnfamiljer som väljer cyklar med korg för barnen. El-cyklar leder kanske till att fler kommer att ta cykeln även vintertid, då det annars kan vara lite tungt.

Ekbladet pratar med Tomas Grönqvist som är VD för Velo & Oxygen, dessutom boende i Norra Djurgårdsstaden vilket även Martin Hultman är som är butiksansvarig i Norra Djurgårdsstaden.

Tomas är före detta tävlingscyklist med sex år i Italien bakom sig. 

Tomas och hans bror började för några år sedan att sälja in olika cykeltjänster på ett antal företag, fastighetsbolag och offentliga organisationer, vilket sen gjorde att de startade Mobil Cykelservice, som vi sett flera gånger här i Norra Djurgårdsstaden.

För ett år sedan köpte Grimaldi Industri AB en del av Mobil Cykelservice samtidigt som Tomas fick i uppdrag att starta upp ett nytt koncept under namnet Velo & Oxygen.

Idag hittar du Mobil Cykelservice i butikerna Velo & Oxygen. Ett logistikcenter har byggs upp så att det kan serva butikerna med reservdelar och cyklar samt hemleveranser.

Öppettiderna är till att börja med 16:00-18:00 vardagar och 10:00-14.00 lördagar. Dessa tider kommer att utökas om efterfrågan finns.

Velo & Oxygen har fri leverans hem till dig vid köp av cykel.

Ja - Ekbladets redaktör köpte idag en cykel av Tomas, så nu utökas kanske Ekbladets bevakningsområde.

Velo & Oxygen

klicka på bilderna för större format

Velo & Oxygen
Velo & Oxygen. Martin - Butikschef med Tomas VD
Velo & Oxygen
Velo & Oxygen
Velo & Oxygen
Velo & Oxygen
Velo & Oxygen
Velo & Oxygen
Velo & Oxygen